logo Tante Door

Coccidiostatica vrij voer

Tante Door dringt gebruik van antimicrobiële middelen verder terug

Onze Tante Door kippen krijgen vanaf 1 oktober 2016 voer zonder coccidiostatica. Een kenmerk waar wij erg trots op zijn.

Coccidiose

Coccidiose is een wereldwijd voorkomende pluimveeziekte. De oorzaak is de eencellige darmparasiet Eimeria, waarvan zeven varianten bekend zijn. Cellen van de verschillende coccidiose-soorten zijn in principe altijd op het bedrijf aanwezig en 99% van alle kippen krijgt dan ook een coccidiose infectie.

Resistentie

Er zijn aanwijzingen dat het gebruik van coccidiostatica kan leiden tot resistentie tegen bepaalde antibiotica die voor de mens gebruikt worden*. Verschillende landen werken daarom aan vermindering of zelfs het compleet verbieden van het gebruik van coccidiostatica in pluimveevoer. Tante Door zal als eerste kip in Nederland voer krijgen zonder coccidiostatica.

*Dit blijkt uit een onderzoek van het Noorse Wetenschappelijke Comité voor Voedselveiligheid (VKM) naar de risico's van het gebruik van coccidiostatica (ioniphoren).

Consumenten

Door het gebruik van TriOlus draagt Tante Door bij aan het verminderen van het risico van resistentie tegen antibiotica.

Ingrediënten TriOlus

TriOlus is uit verschillende componenten opgebouwd om de dieren in de verschillende fases van de beste en juiste voeding te voorzien en met natuurlijke producten coccidiose tegen te gaan. De producten zijn een combinatie van verschillende natuurlijke ingrediënten en actieve componenten, zoals: essentiële oliën, plant- en kruidenextracten en organische zuren. Het gebruik van TriOlus zorgt onder andere voor:

  • Stimulatie van goede darmbacteriën
  • Bescherming van de darm
  • Ondersteuning van het immuunsysteem
  • Preventie van darmstoornissen

Onderzoeksresultaten

Uit uitgebreide praktijktesten blijkt dat de toepassing van TriOlus leidt tot een betere (darm)gezondheid van het dier en daardoor het gebruik van coccidiostatica in het voer overbodig maakt*.

Uniek

Wij zijn het eerste pluimveeconcept in Nederland dat volledig is overgestapt op coccidiostaticum vrij voer en gebruik van TriOlus. Hiermee onderscheiden wij ons samen met u opnieuw als Tante Door met een nieuw en innovatief programma.

*Dit blijkt uit onderzoek van Olus Plus naar het gebruik van TriOlus.

Lees meer over Tante Door Bekijk mijn film

 

ornament

Tante Door