logo Elita

Koe van Italiaanse afkomst, op Hollandse bodem opgegroeid

Elita is een raszuivere koe met Italiaanse roots. Elita wordt geboren in Nederland en groeit op bij Nederlandse boeren. De boerderijen zijn nauw verbonden en worden centraal aangestuurd vanuit het Overijsselse Vechtdal waar de boerderij van de Familie Kuipers gelegen is. Elita is vernoemd naar de eerste koe waar zij de kudde mee begonnen. Van april tot oktober leeft Elita in de weides en kan zij haar stal in en uit lopen.

Natuurlijk afkalven

Elita is een Piemontees. Dat is een rundveeras dat uitermate geschikt is als vleesras. Het vlees is vetarm en het cholesterolgehalte is zeer laag. Het ras staat bekend om het feit dat kalveren via de natuurlijke weg ter wereld komen. Hierdoor is geen keizersnede nodig wat het leven van de koe ten goede komt. Voor het afkalven is een speciale ruimte in de stal gemaakt die zorgt dat de koe niet is afgezonderd van de overige koeien. Dit voorkomt veel stress. De kalfjes blijven vijf tot zes maanden bij de moeder. Elita is wit, sterk en heeft een rustig karakter.

Voeding en antibiotica

Elita beschikt over vers eten van eigen land. Daarnaast zorgt Gebroeders Fuite Mengvoeders voor mineralen en vitaminen in de voeding. Groeibevorderaars zijn wettelijk verboden en krijgt Elita dus niet toegediend. Haar vlees is antibiotica vrij.

Krachtig van smaak

De laatste drie maanden verblijft Elita in de strostal met ligplekken. Zij komt hier tot rust en krijgt specifieke voeding met lijnzaad. Deze laatste periode zorgt voor de fijne, rode vleesstructuur die mals, maar krachtig is van smaak. Je proeft het!

Bekijk mijn verkooppunten

 

ornament

Elita

Dat Zegt Genoegeen bewuste keuze
  • Bekijk ook

   Kip Tante Door  Varken Doerak Koe Elita Koe Moe Mo

   Volg ons op

  • Blijf op de hoogte

   Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dat Zegt Genoeg.