logo Doerak

Hollands varken eerlijk & diervriendelijke

Doerak is 100% Hollands en leeft in de buitenlucht. Doerak groeit op in familieverband op de uitgebreide weides van boerderij Familie Kuipers. Deze weides liggen in het Overijsselse Vechtdal en zijn zichtbaar voor iedereen.

Specifiek buitenras

Voor Doerak wordt een Duroc-kruising gebruikt, bekend om de malsheid van het vlees en rustig karakter. Met haar gevoelige neusje is ze op zoek naar maden, larven en wortels. Ze vindt het heerlijk om te wroeten tussen de pollen en kluiten.

Voeding en antibiotica

Doerak heeft onbeperkt toegang tot water uit eigen bron en het eten wordt nauwkeurig bijgevoerd. Daarnaast zorgt Gebroeders Fuite Mengvoeders voor de nodige mineralen en vitaminen. Zo krijgt Doerak dagelijks een uitgebalanceerde voeding. Groeibevorderaars zijn in Nederland wettelijk verboden en krijgt Doerak dan ook niet toegediend. Het vlees is antibiotica vrij.

Vol van smaak

Doordat Doerak buiten leeft kan zij voorzien in haar natuurlijke behoeftes. Dit komt de smaak zeer ten goede. Het hele varken wordt aangeleverd bij de slager. Zo weet de slager waar het vlees vandaan komt. Een ouderwets volle en lekkere smaak. Dat proef je!

Bekijk mijn verkooppunten

 

ornament

Doerak

Dat Zegt GenoegDemoeen bewuste keuze
  • Bekijk ook

   Kip Tante Door Kip Veldhoen Varken Doerak Koe Elita Koe Moe Mo

   Volg ons op

  • Blijf op de hoogte

   Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Dat Zegt Genoeg.